Dags att åka hem!

I Köpenhamn har vi varit säkert 1000 gånger, men alltid haft ett ändamål med besöket och kanske också varit tidsbegränsade på något sätt. Visst har vi ett ändamål även med detta besöket och visst är det tidsbegränsat men vi hade en hel dag som vi skulle fylla med något.

Metron hade vi aldrig behövt åka tidigare och det var en upplevelse. Jag har lite svårt att vänja mig vid de förarlösa tågen och att man reser utomhus och ovan jord på spår så väl inneslutna att man inte ser var man är. Men det är väl av säkerhetsskäl. Det funkade bra, vi kom både in till stan och tillbaka till hotellet.

Vi tog Ströget från Kungens Nytorv mot Tivoli och vid Rådhusplatsen svängde vi höger. Väderstreck har jag inte en aning om, och hittade en del mycket imponerande byggnader som man antagligen skall veta vad det är och en del pittoreska kvarter.

IMG_0337 IMG_0344IMG_0340 IMG_0341

Köpenhamnarna är ett cyklande folk och detta är en typisk köpenhamnsk (kanske även i övriga Danmark) cykel.

IMG_0342

 

Efter att ha strosat omkring i flera timmar ville inte mina fötter mer. Vi avslutade dagen med att åka ner till Magasin’s matavdelning och köpte med oss en picknick. Vi hade ingen lust att gå ner till hotellets restaurang. Så kvällen tillbringades på hotellrummet med champagne och en massa gott småplock á la Danmark.

Söndags morgon och det var dags att checka ut från hotellet och ta oss till flygplatsen. 4 stora och tunga väskor + varsitt handbagage, totalt ca 100 kg. Vi kom iväg från hotellet i god tid, checkade in, betalade för övervikten (450 DKR) och tog en liten runda i taxfree-shopen. Så stannade vi till för att kolla om vår flight hade kommit upp än. –Vad konstigt, inget plan 0905 till Aten! Fram med boardingkortet flight nummret hittades och vi hittade flighten på tavlan. BOARDING! Planet skulle gå 0815. Nu fick vi bråttom, vi hann! Puh.

Väl framme i Aten har vi 5 timmars väntan. Plötsligt upptäcker jag att det gick en flight 2 timmar tidigare än vår. Grrrr. Hur det kunde bli så här? Jo vi var tvungna att boka om hemresan och det kan man inte gör själv utan SAS måste göra det. Så det blev väl något missförstånd i samband med detta.

Men det är konstigt att man aldrig lär sig att dubbelkolla allt man inte gör själv.

Snart är vi hemma iallafall.

Annons

En kommentar

  1. Tack för trevliga reserapporter, och god fortsätting på 013!
    Må ni slippa skotta snö!
    L-E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s